Meer over Elske Leest

cropped-img_8684-2.jpg

Wat leuk dat je er bent! Mijn naam is, zoals je waarschijnlijk al kon raden, Elske. Ik ben 29 jaar. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als onderwijskundig onderzoeker in Nederland.

En, ik houd dus van lezen. Al van jongs af aan verslind ik verhalen op papier: na Dick Bruna en Annie M.G. Schmidt, ben ik nu toe aan de Fredrick Backman’s, Joël Dicker’s en Haruki Murakami’s onder de boeken. Ik lees gemiddeld twee boeken per week: één in folio en één digitaal op mijn e-reader. Ik ben daarbij niet trouw aan een genre: ik lees zowel thrillers als romans, zowel literatuur als lectuur – zolang het maar fictie is. Op je vraag wat mijn lievelingsboek of -schrijver is, kan ik dan ook lastig antwoord geven. Maar.. als je blijft aanhouden, wijs ik na lang wikken en wegen Kafka op het strand van Haruki Murakami als winnaar aan.

De blog Elske Leest
Hoewel lezen mijn passie is, vond ik het erg jammer dat het zo’n individuele activiteit is. Daarom besloot ik hier online aandacht aan te gaan besteden – hopend op interactie. Dat lukte! Halverwege maart 2018 startte ik mijn boekgerelateerde Instagram, waar ik kort mijn mening over boeken deelde. Al snel bouwde ik een aanzienlijk bereik op, wat nu bestaat uit ruim 4000 volgers. Daarom besloot ik een blog te starten: hier heb ik meer ruimte om dieper in te gaan om mijn leeservaring. De bezoekersaantallen en paginaweergaven stijgen maandelijks. Cijfers waarover ik bij de start van dit avontuur niet heb durven dromen!

Wat je kunt verwachten van Elske Leest
Op dit blog worden voornamelijk recensies gepost. Deze worden voorzien van (zelfgemaakt) beeldmateriaal en een waardering in sterren. Ook zal ik naast mijn recensies af en toe andere boekgerelateerde zaken met je delen : bijvoorbeeld welke boeken er op mijn nog-te-lezen lijstje staan of een overzicht van de boeken die ik in een maand heb gelezen.

Ik wil je middels dit blog inspireren tot het lezen van boeken. Misschien zelfs tot het lezen van een boek dat je normaal niet zou lezen. Laat je het aan me weten als dat gebeurt?

Contact met Elske Leest
Wil je contact met me opnemen? Je kunt me mailen op:
elskeleest@gmail.com.

Veel leesplezier!