November: vijf veelbelovende boeken die deze maand verschijnen

on

Untitled_2Elke dag verschijnen er heel veel boeken; van verschillende grootte, auteurs en uitgeverijen. Ik maak het spreekwoordelijke bos graag weer wat overzichtelijker voor je, door vijf boeken te selecteren die deze maand verschijnen en waar ik het meest naar uitkijk!


untitled

De jachtpartij – Lucy Foley
Oudejaarsavond. Een villa in de Schotse wildernis. Negen oude vrienden checken in, maar één van hen zal de nacht niet overleven.

Negen vrienden vieren oudejaarsavond in een idyllische villa in de Schotse Hooglanden. Het lijkt de perfecte plek om hun gehaaste Londense leven achter zich te laten en van elkaars gezelschap te genieten. Het ontbreekt de vrienden aan niets: ze hebben een prachtig uitzicht, een knappend haardvuur, een provisiekast vol eten en liters champagne. Maar wat ze ook hebben is geheimen voor elkaar, langgekoesterde jaloezie en bergen opgekropte woede. Terwijl de sneeuw buiten valt, wordt de spanning in de villa ondraaglijk.Als de lucht op nieuwjaarsdag opklaart is een van de gasten dood. En één van de anderen is de moordenaar. Maar wie?

Verschijnt: 5 november 2019
Aantal pagina’s: 
352
Uitgeverij: Boekerij
Leesfragment: klik hier


9789026346415-nieuwjaar-l-LQ-f.jpg

Nieuwjaar – Juli Zeh
Lanzarote, nieuwjaarsdag: Henning wil fietsend de steile weg naar Femés beklimmen. Zijn materiaal is slecht, de fiets trapt zwaar en hij heeft geen proviand mee. Terwijl hij tegen wind en helling vecht laat hij zijn leven de revue passeren. Ogenschijnlijk loopt alles op rolletjes: hij heeft twee gezonde kinderen en een goede baan. Met zijn vrouw Teresa vormt hij een modern ouderpaar: ze delen de zorg . Maar eigenlijk gaat het slecht met Henning. Hij is al tijden overbelast. Kostwinner, echtgenoot, vader – geen van de rollen lijkt hem op het lijf geschreven. Wanneer Henning uitgeput in Femés aankomt realiseert hij zich dat hij er eerder is geweest. Toen hij hier als kind was is er iets vreselijks gebeurd, iets wat hij diep heeft weggestopt. Iets wat hem blijkbaar al die jaren heeft achtervolgd. In Nieuwjaar van Juli Zeh mondt zijn perfecte familievakantie uit in een nachtmerrie.

Verschijnt: 8 november 2019
Aantal pagina’s: 
176
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Leesfragment: klik hier


315b0c00a5c20d6830868593f46ec80c_cache_

De riten van het water – Eva Garcia de Saenz
Inspecteur en profiler Unai López de Ayala – beter bekend als Kraken – krijgt het vreselijke nieuws dat zijn ex-vriendin, Ana Belén Liaño, vermoord is aangetroffen. Ze was zwanger, en is op een 2600 jaar oude, rituele manier gedood.
Kraken moet een moordenaar zien te stoppen die de Riten van het Water imiteert op historische plekken in Baskenland en Cantabrië – en waarvan alle slachtoffers zwanger blijken te zijn. Commissaris Alba Díaz de Salvatierra is zwanger, maar haar stilzwijgen brengt haar in gevaar. Als Kraken de vader is, zoals wel wordt beweerd, zal ook Alba zich binnenkort bevinden op de lijst van vrouwen die bedreigd worden door de Riten van het Water…

Verschijnt: 12 november 2019
Aantal pagina’s:
512
Uitgeverij: A.W. Bruna
Leesfragment: niet beschikbaar


53ffbad647480e694faf5c60b84abe30_cache_

Het voorteken – Christoffer Carlsson
Op een koude novembernacht in 1994 wordt in het dorpje Marbäck het dode lichaam gevonden van een jonge vrouw. Ze blijkt vermoord te zijn. Een dader wordt snel aangewezen: Edvard Christensson had een relatie met de vrouw en was net als zijn vader berucht om zijn opvliegende karakter. Edvard wordt veroordeeld en de rust keert weer in het dorp. Maar niet voor Edvards neef Isak, die vreest dat hij net als zijn oom en opa ‘slecht’ is.

Tien jaar later denkt Vidar, die als jonge politieagent meehielp bij het onderzoek en de arrestatie van Edvard, nog vaak terug aan de zaak. En wanneer hij opnieuw met Isak spreekt, die is aangehouden na een diefstal, wordt zijn twijfel over het oude onderzoek steeds groter. Dan verdwijnt Isak plotseling en gaat Vidar alsnog op zoek naar wat er echt gebeurd is op die koude novembernacht.

Verschijnt: 12 november 2019
Aantal pagina’s:
424
Uitgeverij: Cargo
Leesfragmentklik hier


973

Het antwoord op misschien – Hendrik Winter
Adam is een laatbloeier. Hij woont bij zijn oma die dement begint te worden en hij werkt als taxichauffeur voor ernstig zieken. Eigenlijk zou hij graag de Chimborazo beklimmen, de hoogste vulkaan ter wereld, als je vanaf het centrum van de aarde rekent. Maar ja, geen tijd, geen geld… Er komt altijd wel wat tussen. Dan stapt Jessi zijn taxi in. Ze is jong, mooi en in het bezit van een flinke tumor in haar luchtpijp. Ze heeft misschien niet zoveel tijd meer om haar dromen waar te maken. Dat Jessi en Adam verliefd worden is zeker, een gezamenlijke toekomst is dat niet. Tijd voor Adam om in actie te komen.

Verschijnt: 19 november 2019
Aantal pagina’s:
368
Uitgeverij: HarperCollins
Leesfragment: niet beschikbaar


Op naar een mooie leesmaand!

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. son370 schreef:

  Dag Elske, wij volgen elkaar via Instagram. Ik zag nu dat je hier ook een boekenblog hebt, net als ik. De link op Insta verwijst door naar mijn wandelblog (ook WP) van daarui kom je ook wel op sonja leest&schrijft. Misschien vind je daar ook wat leestips. Fijne zondag verder! Groet, Sonja

  Geliked door 1 persoon

  1. elskeleest schreef:

   Wat leuk om te lezen, Sonja! Veel succes met je Instagram en blog, ik ga zeker eens een kijkje nemen.

   Like

   1. son370 schreef:

    Gezellig!

    Like

   2. son370 schreef:

    Dankje!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s