Januari: vijf veelbelovende boeken die deze maand verschijnen

januari

Elke dag verschijnen er heel veel boeken; van verschillende grootte, auteurs en uitgeverijen. Ik maak het spreekwoordelijke bos graag wat overzichtelijker voor je, door de vijf boeken te selecteren die deze maand verschijnen en waar ik het meest naar uitkijk!


5dde0_9789029539708_cvr.jpg

Vuurgeesten – R.O. Kwon
Als Phoebe en Will elkaar ontmoeten op een elitaire Amerikaanse universiteit krijgen ze al snel een relatie. Beiden kampen met een groot gemis: Phoebe geeft zichzelf de schuld van het fatale auto-ongeluk van haar moeder, terwijl Will worstelt met de leegte die hij voelt nadat hij afstand nam van zijn geloof.

Gekweld door haar verlies en schuldvoelens sluit Phoebe zich aan bij een religieuze groepering op de campus, geleid door een charismatische oud-student met een twijfelachtig verleden en radicale opvattingen. Als de groep een aanslag pleegt en Phoebe verdwijnt, stelt Will alles in het werk om te achterhalen wat er gebeurd is.

Verschijnt: 7 januari 2020
Aantal pagina’s: 
224
Uitgeverij: De Arbeiderspers
Leesfragment: niet beschikbaar


9200000116403370

Een ander leven – Julien Sandrel
De negenendertigjarige Romane woont en werkt in Parijs. Op een dag wordt ze door een kennis aangesproken met de vraag waarom ze een paar dagen eerder in tranen een ziekenhuis in Marseille uit kwam. Romane reageert vol ongeloof: ze is nog nooit in die Zuid-Franse stad geweest. De vrouw is echter zeker van haar zaak, al zegt ze wel dat Romane een rossige pruik droeg. Romane kan het verhaal niet van zich afzetten. Wat niemand weet is dat ze van nature roodharig is, maar haar haar al sinds de puberteit bruin verft. Wie is die vrouw in Marseille? Romane besluit om het mysterie te ontrafelen, en tijdens haar zoektocht naar de waarheid zal ze voor meer verrassingen komen te staan dan ze ooit had kunnen vermoeden.

Verschijnt: 9 januari 2020
Aantal pagina’s: 
240
Uitgeverij: Cargo
Leesfragment: klik hier


4fc3ca6b1a6cfea69d912b1cfefff162_cache_

Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween – Franco Faggiani
Shizo groeit aan het einde van de negentiende eeuw op in het zuiden van Japan. Daar staat hij bekend om zijn uitzonderlijke hardlooptalent. Na jarenlange intensieve training is hij uitverkoren om mee te doen aan de Zweedse Olympische Spelen van 1912. Maar tijdens die wedstrijd bezwijkt Shizo en hij kan de marathon niet uitlopen.

Shizo is bang dat hij zijn ouders teleurgesteld heeft en durft na deze schande niet terug naar huis. Hij trekt zich terug in de bergen. Niemand weet waar hij gebleven is. Uiteindelijk wordt hij, inmiddels een oude man, ontdekt door een Zweedse journalist die zijn verhaal kent en onthult. Wat gebeurde er precies tijdens de marathon en waar is Shizo al die jaren geweest?

Verschijnt: 14 januari 2020
Aantal pagina’s: 
232
Uitgeverij: Signatuur
Leesfragment: niet beschikbaar


9789046825235

Buiten beeld – Jurriaan van Eerten
Alex is journalist en doet verslag van een grote demonstratie in Venezuela. Wanneer hij de ‘perfecte’ foto maakt, van een demonstrant die door een kogel wordt geraakt, heeft dat grote gevolgen. Niet voor de situatie in Venezuela, maar wel voor zijn persoonlijke faam. Alex begint te twijfelen over het nut van zijn werk. Maakt het vastleggen zonder ingrijpen hem niet tot medeschuldige? Kun je als journalist wel echt verandering teweegbrengen? Bij zijn volgende reportage verzint hij een aantal details zelf, en wanneer hij merkt hoe makkelijk dat gaat, schuiven zijn grenzen steeds verder op.
Buiten beeld is een spannende en indringende debuutroman van een getalenteerde journalist. Over betrokkenheid en schuld, over wat echt is en wat we graag willen geloven.

Verschijnt: 14 januari 2020
Aantal pagina’s: 
221
Uitgeverij: NieuwAmsterdam
Leesfragment: niet beschikbaar


9200000114277484

De rook die dondert – Namwali Serpell
1904. Aan de oever van de Zambezirivier, op een paar kilometer van de majestueuze Victoriawatervallen, ligt een koloniale nederzetting waar een Engelse avonturier het per ongeluk aan de stok krijgt met een Italiaanse hotelier en een inheemse hulpkelner. De gevolgen van dit opstootje zullen als een vloek doorwerken op hun nageslacht, dat steeds verder naar elkaar toe wordt gedreven. Het lot van drie families – een witte, een zwarte en een bruine – raakt gedurende drie generaties onlosmakelijk verbonden met de streek waar ze vandaan komen, en met het lot van Zambia. De rook die dondert is een speelse, geestige, betoverende roman van een ambitie en reikwijdte die zelden door een debutant wordt getoond.

Verschijnt: 30 januari 2020
Aantal pagina’s: 
832
Uitgeverij: AtlasContact
Leesfragment: niet beschikbaar


Op naar een mooie leesmaand!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s