Te verschijnen boeken voorjaar 2021

voorjaarsaanb2021-3

Het bekijken van speelgoedgidsen was vroeger een feestje. Inmiddels heb ik een volwassen-equivalent gevonden: het doorspitten van de voorjaarsaanbiedingen van uitgeverijen. Hierin kondigen ze hun te verschijnen boeken aan. Kijk je mee?


Weet je nog dat vroeger in het najaar de speelgoedgidsen op de mat vielen? Van Intertoys, Bart Smit, Toys R Us of een willekeurige andere speelgoedzaak? Als kind omcirkelde ik elk artikel dat ik wilde hebben, om ze vervolgens uit te knippen en op een wit A4 te organiseren tot een verlanglijst voor de feestdagen. 

Het volwassen-equivalent is misschien wel net zo leuk. Uitgeverijen presenteren hun te verschijnen boeken in een brochure. Er worden fysieke exemplaren van deze aanbiedingen verstuurd naar journalisten en boekhandels, maar de brochures zijn óók online te bekijken. Het knippen en cirkelen moet daardoor achterwege blijft, maar laat je niet beletten om de boeken waar je naar uit kijkt in een (digitaal) document te verzamelen. 

Ik heb de voorjaarsaanbiedingen van de uitgeverijen die fictie uitgeven verzameld. Via onderstaande link kom je bij een verzameling van de voorjaarsaanbiedingen terecht, die je stuk voor stuk kunt bekijken.

Klik hier om bij de verzameling voorjaarsaanbiedingen (gericht op fictie) van verschillende Nederlandse en Vlaamse uitgeverijen te komen. 

Een heerlijke activiteit voor op een regenachtige zondagmiddag of gewoon lekker tussendoor – om je hoofd even leeg te maken. Opwinding en plezier gegarandeerd!

Welk boek dat in het voorjaar verschijnt komt hoog op jouw (verlang-)lijstje?

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Lalagè schreef:

  Leuk om te zien hoe jij weer net een andere selectie van uitgeverijen hebt gemaakt. Het is inderdaad heerlijk om te kijken wat er allemaal uitkomt. Waar ik me het meeste op verheug is het nieuwe boek van Ellen de Bruin: ‘Kraaien in het paradijs’, omdat ik haar debuut ‘Onder het ijs’ zo goed vond.

  Geliked door 1 persoon

  1. elskeleest schreef:

   Tof om te lezen dat jij ook zoveel plezier beleeft aan het doornemen van de catalogi! De auteur die je noemt, is mij niet bekend. Ik ga haar direct even opzoeken.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s