Juni 2021: vijf veelbelovende boeken die deze maand verschijnen

on

Elke dag verschijnen er heel veel boeken; van verschillende grootte, auteurs en uitgeverijen. Ik maak het spreekwoordelijke bos graag wat overzichtelijker voor je, door de vijf boeken te selecteren die deze maand verschijnen en waar ik het meest naar uitkijk. 


Betty – Tiffany McDaniel
Geboren in een badkuip in 1954 als zesde kind van een Cherokee vader en een blanke moeder, zal Betty Carpenter een wereld van armoede en geweld leren kennen. Een van haar zussen gelooft dat er een vloek op de familie rust, maar Betty’s nieuwsgierigheid, haar grote liefde voor haar zussen en haar vaders verhalen voeden haar veerkracht en verbeelding. Zo ontdekt ze hoe ze kan ontsnappen aan het harde leven: door te schrijven. Ze begraaft de verhalen heel diep, omdat ze die aan niemand kan vertellen. Tot nu.

Verschijnt: 1 juni 2021
Aantal pagina’s: 
604
Uitgegeven door: Signatuur
Leesfragmentklik hier


Middernachtbibliotheek – Matt Haig
Als je alles waar je spijt van hebt ongedaan kunt maken, zou je dat dan ook doen? Nora wordt overweldigd door het gevoel dat ze in haar leven verkeerde keuzes heeft gemaakt, en iedereen teleurstelt. Wanneer ze in de Middernachtbibliotheek terechtkomt, een plek tussen leven en dood, krijgt ze de kans om te zien op welke vele manieren haar leven anders had kunnen verlopen. Elk boek dat ze openslaat neemt haar mee naar een ander leven: waarin ze Olympisch zwemkampioen is, wél bij haar ex is gebleven of haar droom om gletsjeronderzoeker te worden daadwerkelijk heeft waargemaakt. In elk bestaan probeert ze haar weg te vinden. Terwijl ze door de Middernachtbibliotheek struint moet ze de ultieme vraag onder ogen komen: wat maakt het leven de moeite waard?

Verschijnt: 1 juni 2021
Aantal pagina’s: 
320
Uitgegeven door: Lebowski
Leesfragment: Niet beschikbaar


Het lied van de mistral – Oliver Mak-Bouchard
De mistral is een krachtige wind die regelmatig over Zuid-Frankrijk trekt en zo het landschap van de Provence vormt. Op een morgen na een gewelddadige onweersbui komt de hoofdpersoon zijn buurman tegen, een oudere, norse boer die hem meeneemt naar de plek waar de storm een deel van een helling heeft weggeslagen. In de stenen bergwand vinden ze mysterieuze voorwerpen die uit een ander tijdperk lijken te komen: beelden, gebruiksvoorwerpen, zelfs een warmwaterbron die een heilzame werking lijkt te hebben. De mannen besluiten de kostbaarheden niet aan te geven bij de autoriteiten, maar ze zelf op te graven. Al snel worden ze volledig in beslag genomen door het nieuwe decor rond hun huis. De twee mannen koesteren hun geheim, gaan niet meer naar hun werk en vervreemden steeds meer van de rest van de gemeenschap. Totdat een grondige inspecteur van de gemeente hun idylle dreigt te verstoren.

Verschijnt: 18 juni 2021
Aantal pagina’s: 
336
Uitgegeven door: Meulenhoff
Leesfragment: Niet beschikbaar


Alice op het eiland – Daniël Sánchez Arévalo
Alice’s man is dood. Zomaar ineens. Met een dochtertje en zwanger van hun tweede kind, is ze al jong weduwe. Een auto-ongeluk, maar op een plek waar hij volgens zijn laatste telefoontje niets te zoeken had. De vraag wat haar man daar deed, dat hij tegen haar gelogen had, kortom, weegt bijna zwaarder dan het verlies. Waar was hij in vredesnaam op weg naartoe, of naar wie? Het raadsel laat haar niet los en de zoektocht leidt uiteindelijk naar Robin’s Island. Ze gaat er wonen, vastbesloten als ze is om Chris’ geheim aan dit oord te ontfutselen. Een ware spion wordt ze, het oog dat alles ziet, het oor dat alles hoort, want binnen kortste keren hangt het eiland vol met camera’s en microfoons. Door haar spionnenactiviteiten is ze ook meer dan eens redder in de nood, want ze kent alle geheimen van haar mede-eilandbewoners. Maar hoe langer ze erover zwijgt dat ze alles en iedereen bespiedt en afluistert, hoe lastiger het wordt haar mond erover open te doen tegen mensen die in de loop der tijd haar vrienden worden op dat kleine eiland…  

Verschijnt: 22 juni 2021
Aantal pagina’s: 
400
Uitgegeven door: Meridiaan Uitgevers
Leesfragment: Niet beschikbaar


De profeten – Robert Jones Jr.
Isaiah was van Samuel en Samuel was van Isaiah. Dat was altijd zo geweest, en zou ook altijd zo blijven. In elkaars aanwezigheid waren hun lichamen niet langer een lege huls en vonden ze een reden voor hun bestaan. Maar wanneer de plantage zich tegen hen keert, wordt hun liefde ineens gezien als een gevaar voor de harmonie onder hun lotgenoten.

Verschijnt: 30 juni 2021
Aantal pagina’s: 
440
Uitgegeven door: Spectrum
Leesfragment: Niet beschikbaar


Op naar weer een mooie leesmaand!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s