Maart 2023: vijf veelbelovende boeken die deze maand verschijnen

on

Elke dag verschijnen er heel veel boeken; van verschillende grootte, auteurs en uitgeverijen. Ik maak het spreekwoordelijke bos graag wat overzichtelijker voor je, door de vijf boeken te selecteren die deze maand verschijnen en waar ik het meest naar uitkijk.


Waar we niet over praten – Tracey Lien
Wanneer de zeventienjarige Vietnamees-Australische Denny Tran de avond met vrienden doorbrengt, komt hij op brute wijze om het leven in een druk restaurant in de buitenwijk Cabramatta in Sydney, een vluchtelingenenclave die wordt geteisterd door gewelddadige misdaad en onverschillige politie. Denny’s oudere zus, Ky Tran, keert terug naar Cabramatta voor zijn begrafenis. Er is maar weinig aandacht van de politie voor Denny’s dood, dus zet Ky haar verdriet opzij om zelf getuigen op te sporen. Bij elke ontmoeting pelt ze een nieuwe laag af van de plek die haar en Denny heeft gevormd en ziet ze de complexe trauma’s onder ogen die op de aanwezigen drukten op de avond dat haar broer stierf.

Verschijnt: 7 maart 2023
Aantal pagina’s: 
320
Uitgegeven door: Signatuur
Leesfragment: niet beschikbaar


Carrie Soto is back – Taylor Jenkins Reid (Nederlandse editie)
In Carrie Soto is back vertelt Taylor Jenkins Reid het verhaal van een legendarische tennisser die een comeback maakt om haar grandslamrecord terug te winnen. Carrie Soto’s fanatisme op de tennisbaan heeft haar niet populair gemaakt. Maar wanneer ze haar carrière beëindigt is ze de beste ooit: ze heeft elk record verbroken en twintig grandslamtitels gewonnen. Ze offerde er zo goed als alles voor op. Zes jaar later ziet Carrie vanaf de tribune van de US Open dat het record haar wordt afgenomen door de meedogenloze speler Nicki Chan. Dit kan ze niet accepteren: ze neemt de beslissing om een comeback te maken en het record terug te winnen. De media zijn haar echter niet goedgezind en op haar zevenendertigste is ze niet meer zo snel en zo sterk als vroeger. Zal Carrie Soto haar record terugkrijgen?

Verschijnt: 7 maart 2023
Aantal pagina’s: 
384
Uitgegeven door: Ambo|Anthos
Leesfragmentklik hier


De zeven manen van Maali Almeida – Shehan Karunatilaka
Een scherpe satirische roman over de burgeroorlog in Sri Lanka. Colombo, 1990. Oorlogsfotograaf Maali Almeida ontwaakt op een plek tussen het leven en de dood. Zijn lichaam zinkt dieper en dieper in het Beira-meer en hij heeft geen idee hoe hij aan zijn einde is gekomen. Veel tijd om dit te achterhalen is er niet: Maali heeft zeven manen om uit te vinden wie hem heeft vermoord, contact te zoeken met zijn geliefden en fotografisch bewijs te leveren van een nationaal schandaal in Sri Lanka.

Verschijnt: 9 maart 2023
Aantal pagina’s: 
416
Uitgegeven door: Spectrum
Leesfragmentklik hier


De bibliotheek van geheime dromen – Michiko Aoyama
‘Waar bent u naar op zoek?’ Het klinkt als een triviale vraag, maar dat is het niet. De raadselachtige bibliothecaresse Sayuri Komachi luistert naar haar bezoekers, en ook naar hun onuitgesproken verhaal tussen de regels door. Na haar advies lopen ze altijd weg met één onverwacht boek in handen. Daarin zullen ze de moed vinden die ze nodig hebben om hun perspectief te veranderen en hun leven een wending te geven. In met elkaar verweven hoofdstukken vertellen vijf zeer verschillende bezoekers van de bibliotheek in een klein buurthuis in Tokio over de verrassende wendingen van hun lot nadat ze Sayuri ontmoetten. Allen staan ze op een kruispunt in hun leven of carrière; het gesprek met de bibliothecaresse is voor elk een levensveranderende ervaring.

Verschijnt: 22 maart 2023
Aantal pagina’s: 
288
Uitgegeven door: Meulenhoff
Leesfragmentklik hier


In de schaduw van de eik – Stefan Popa
Als alles chef-kok Alex Petrescu te veel wordt, laat hij huis en haard achter en vertrekt hij naar Roemenië, het land van zijn moeder. Daar koopt hij een paleis – of nou ja, een vervallen landhuis. Alle bomen op het eeuwenoude landgoed zijn illegaal gekapt, maar er staat nog één oereik overeind. Alex probeert het landhuis, zichzelf en bovenal de boom te behouden. Dan krijgt Alex het geheime staatsdossier over zijn moeder in handen. Waarom ontvluchtte ze communistisch Oost-Europa? En hoe is dat haar gelukt? Terwijl Alex de waarheid ontdekt over zijn moeder, ontdekt hij ook de waarheid over zichzelf.

Verschijnt: 7 maart 2023
Aantal pagina’s: 
368
Uitgegeven door: HarperCollins
Leesfragmentklik hier


Op naar weer een mooie leesmaand!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s