Het meisje onder de boom – Sara Blaedel

Oorspronkelijke titel: Pigen under træet | Thriller | The House of Books | Serie Louise Rick #10 | Verschenen in 2020 | Vertaald door Femke Muller | 320 pagina’s

Sara Blaedel heeft al menig thriller geschreven. In Denemarken, het land waar ze geboren werd en woont, werd ze al vier keer tot auteur van het jaar benoemd. Haar bekendste thrillers draaien om de sportieve Louise Rick, die een indrukwekkend carièrrepad heeft bewandeld bij de Deense politie. Inmiddels is het tiende deel in de serie verschenen: Het meisje onder de boom. Dit is opnieuw een heel knappe thriller!

De tekst op het omslag
Op het eiland Bornholm wordt het lichaam gevonden van Susan, die in 1995 vermist raakte tijdens een schoolreis. Journaliste Camilla Lind gaat op bezoek bij Pia, die op school heeft gezeten met Susan. Maar Pia blijkt diezelfde ochtend zelfmoord te hebben gepleegd. Hoofdinspecteur Louise Rick is met haar gezin op sabbatical als ze hoort dat haar broer zelfmoord heeft proberen te plegen nadat zijn vrouw Trine hem heeft verlaten. Louise reist gelijk terug naar huis en gaat zoek naar Trine. Tussen haar spullen vindt ze een foto met daarop Pia, Trine en Susan, tijdens dezelfde schoolreis.

Recensie
Mijn volledige recensie lees je in het Lees Magazine van bol.com.


Beoordeling

Waardering: 4 uit 5.


Vergelijkbare boeken


Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s