De dieren van Lockwood Manor – Jane Healey

Oorspronkelijke titel: The animals at Lockwood Manor | Roman | Uitgeverij Cargo (link) | Verschenen in 2020 | Vertaald door Hi-en Montijn | 345 pagina’s

Jane Healey woont en werkt in Edinburgh. Na het schrijven van verschillende korte verhalen, heeft ze de stap gezet naar het schrijven van een roman. Haar debuut De dieren van Lockwood Manor heeft een schitterend omslag. Het boek vertelt over opgezette dieren, een landhuis en mysterieuze voorvallen. Een aanrader voor deze donkere dagen!

De tekst op het omslag
Augustus 1939. Vanwege het uitbreken van de oorlog krijgt de dertigjarige Hetty Cartwright de opdracht om alle opgezette dieren van een natuurhistorisch museum in Londen te evacueren naar Lockwood Manor. Het oude vervallen landhuis is echter volledig ongeschikt als bewaarplaats voor de waardevolle collectie. De driftbuien van Lord Lockwood en een plaag van muizen en ratten bezorgen Hetty slapeloze nachten. Maar als de dieren op onverklaarbare wijze verplaatst worden, of zelfs compleet verdwijnen, begint Hetty helemaal onrustig te worden. Ze heeft het gevoel dat iets, of iemand, haar door de donkere gangen achtervolgt. Lucy, de dochter van Lord Lockwood, lijkt de sleutel te zijn tot alle geheimen van Lockwood Manor. Ze heeft last van ernstige paniekaanvallen en woont, na de dood van haar moeder, al jaren afgezonderd in het oude landhuis.

Recensie
Mijn volledige recensie lees je in het Lees Magazine van bol.com.


Beoordeling

Waardering: 3 uit 5.
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s