De Italiaanse dochter – Soraya Lane (De verloren dochters #1)

on
recensie de italiaanse dochter soraya lane

Oorspronkelijke titel: The Lost Daughters – The Italian Daughter | Roman | Uitgeverij Oceaan Boeken (klik hier) | Verschenen in 2023 | Vertaald door Erica Disco | 304 pagina’s

Soraya Lane woont met haar man en twee kinderen op een boerderij in Nieuw-Zeeland. Ze vindt het “heerlijk om de karakters voor haar romans te bedenken en ze vindt daar thuis constante inspiratie voor“. De Italiaanse dochter (naar het Nederlands vertaald door Erica Disco) is het eerste deel van de serie getiteld De verloren dochters. Dochters, geheimen en liefdes spelen de hoofdrol. Voor de liefhebbers van Lucinda Riley’s De zeven zussen!

De tekst op het omslag
Lily, een jonge Engelse wijnmaker, reist naar een wijngaard aan het Comomeer om van de legendarische familie Martinelli meer te leren over het maken van wijn. Ze voelt zich zo thuis bij de familie en de manier van leven op het Italiaanse platteland dat het lijkt alsof ze hier thuishoort. En dat ligt niet alleen aan de aantrekkingskracht die ze voelt voor de knappe oudste zoon Antonio. Lily heeft net ontdekt dat het onbekende verleden van haar oma terugvoert naar het beroemde La Scala theater in het vlakbij gelegen Milaan, en naar een prominente bakkersfamilie uit Piedmont. Is het toeval dat Lily nu hier beland is? Of het lot?

Terwijl de gevoelens tussen Lily en Antonio aanzwellen, onderneemt ze een zoektocht naar de waarheid over haar grootmoeder en overgrootmoeder. Lily ontdekt het meeslepende en hartverscheurende verhaal van twee jonge geliefden die moeten kiezen tussen familie en liefde: Estée, een jonge ballerina, en Felix, de jonge erfgenaam van zijn families bakkerij-imperium. Hun liefde zal de familie uiteindelijk verscheuren.

Afreizen naar het Italië van vroeger en vandaag
De plot van De Italiaanse dochter wisselt tussen het heden en verleden. In vlotte en toegankelijke bewoordingen neemt Lane de lezer mee naar de balletwereld en bakkerswereld in Italië. Dit alles in combinatie met een flinke dosis intrige en romantiek – die het verhaal misschien niet op alle vlakken even geloofwaardig maakt – vliegt de lezer door het verhaal.

“(…) en toen ze de zon op haar schouders en de bries op haar wangen voelde, bedacht ze voor de zoveelste keer vandaag dat ze nergens liever zou zijn. Italië was goed voor de ziel.”

Sterke vrouwen in de hoofdrol
Lily en Estée spelen de hoofdrol in respectievelijk het heden en verleden van De Italiaanse dochter. Beide vrouwen kiezen paden die niet altijd even vanzelfsprekend, maar onvermijdelijk zijn voor het volgen van hun hart. Dat maakt hen sterk en bewonderenswaardig. De lezer krijgt goed inzicht in hun gedachten en gevoelens. Bij sommige gebeurtenissen had daar nog iets meer aandacht aan mogen worden besteed. Dat komt echter ten goede aan de tempo van het verhaal.

Kortom
De twee sterke vrouwen in de hoofdrol, een plot dat wisselt tussen heden en verleden én een flinke dosis intrige en romantiek maken dat De Italiaanse dochter binnen no-time uit is. Klinkt dit je als muziek in de oren? Dan is dit ongetwijfeld een boek voor jou! De Italiaanse dochter is de start van een heerlijke nieuwe serie. Het tweede deel laat niet lang op zich wachten en klinkt alvast veelbelovend: De Cubaanse dochter.


Beoordeling

Waardering: 3.5 uit 5.


Vergelijkbare boeken


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s