Wreed spel – Angela Marsons

on

Oorspronkelijke titel: Evil Games | Roman | Boekerij (klik hier) | Verschenen in 2021 | Vertaald door Meulenhoff Boekerij bv, Amsterdam | 384 pagina’s

Angela Marsons woont in Black Country, Engeland. Dat is ook precies waar haar thriller-serie, met rechercheur Kim Stone in de hoofdrol, zich afspeelt. Na Stille schreeuw is daar nu Wreed spel (vertaald door Meulenhoff Boekerij bv, Amsterdam). Het is het tweede deel in de serie en het maakt opnieuw veel indruk.

De tekst op het omslag
Niet lang nadat hij zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten, wordt een veroordeelde verkrachter vermoord en verminkt aangetroffen. Het blijft niet bij één lijk. Als er meer slachtoffers worden gevonden die op dezelfde gruwelijke wijze zijn omgebracht, vermoedt detective Kim Stone dat er een kwaadaardig genie bezig is. Het lijkt een pervers experiment waarbij slachtoffers van misdrijven worden aangemoedigd om de rollen om te draaien. Kim zal diep moeten graven om de waarheid boven tafel te krijgen, met het risico dat de genadeloze dader zijn aandacht verlegt naar Kim zelf.

Sterke opbouw
De opbouw van Wreed spel is sterk. Door de perspectiefwisseling – zowel slachtoffers, daders als Kim Stone krijgen het woord – krijgt de lezer een compleet beeld van de situatie. Deze situatie bestaat overigens uit twee politieonderzoeken. Marsons houdt natuurlijk nog wel wat puzzelstukjes achter, die ze naarmate het verhaal vordert vrijgeeft. Door de korte hoofdstukken is het tempo prettig en hoog. Marsons levert opnieuw een heerlijke thriller.

“Ze had een buikgevoel dat zich maar niet liet negeren.”

Band
In vergelijking met het eerste deel van de serie, speelt het persoonlijk leven van Kim Stone een wat kleinere rol. Hoewel de lezer er nog steeds veel over leert, staat Wreed spel volledig in het teken van de moord(en). Is dat een gemis? Wat mij betreft niet. Door de band die ontstaat tussen de dader en Kim is er een perfecte balans. Kim’s vriendschap met haar scherpe, grappige en directe collega Bryant is ook hier een aanwinst. 

Kortom
Het tweede deel in Marsons’ serie die draait om rechercheur Kim Stone verdient alle lof. Het houdt de lezer op het puntje van zijn of haar stoel. De krachtige personages en sterke opbouw zorgen daarvoor. Er zijn al veertien delen(!) verschenen in het Engels (die op Goodreads overigens allemaal erg goed beoordeeld worden), dus als Nederlandse lezers hebben we nog veel moois in het verschiet. Ik kan niet wachten!


Beoordeling

Waardering: 4 uit 5.


Vergelijkbare boeken


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s