Wolkenstad – Anthony Doerr

Oorspronkelijke titel: Cloud Cuckoo Land | Roman | The House of Books | Verschenen in 2021 | Vertaald door Marga Blankestijn | 636 pagina’s

Anthony Doerr is een Amerikaanse auteur en werd bekend met zijn roman Als je het licht niet kunt zien. Hij won daarmee een Pulitzerprijs en er werden wereldwijd bijna tien miljoen(!) exemplaren van verkocht. Wolkenstad (uit het Engels vertaald door Marga Blankestijn) is zijn meest recente werk. In deze roman, waarin boeken een grote rol spelen, worden de verhalen van vijf buitenbeentjes ingenieus in elkaar gevlochten.

De tekst op het omslag
Wolkenstad is een betoverende roman over de kracht van boeken, een lofzang op het menselijk vermogen om generatie op generatie verhalen over te dragen. Vijf buitenbeentjes proberen de wereld rondom hen te begrijpen. In Constantinopel in 1453, in een bibliotheek in het huidige Idaho en op een interstellair schip in de verre toekomst jagen ze ieder hun dromen na terwijl ze vechten om te overleven. Anna, Omeir, Seymour, Zeno en Konstance worden verbonden door één gehavend exemplaar van een tweeduizend jaar oude Griekse tekst – het eeuwenoude verhaal van Aethon, die ernaar verlangt om in een vogel te veranderen en naar een utopisch paradijs te vliegen.

Een boek van formaat
Het eerste wat opvalt aan Wolkenstad is het indrukwekkende omvang. Laat dit je vooral niet afschrikken: het boek heeft veel witpagina’s en Doerr’s schrijfstijl is erg vlot. Hij wisselt moeiteloos tussen de personages en verleden, heden en toekomst. Binnen no-time sluit je Anna, Omeir, Seymour, Zeno en Konstance in je hart. Hoewel ze in verschillende tijden leven, heeft de lezer daar geen last van door de soepele overgangen. In een leessessie popt de gedachte ‘Ach, nog één hoofdstuk’ meermaals op. Wolkenstad is een fantastische leeservaring voor iedereen die van boeken houdt.


Beoordeling

Waardering: 4.5 uit 5.


Vergelijkbare boeken


Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s