Meisje, vrouw, anders – Bernardine Evaristo

on

Oorspronkelijke titel: Girl, Woman, Other | Roman | Uitgeverij De Geus (link) | Verschenen in 2020 | Vertaald door Lette Vos | 496 pagina’s

De Britse Bernardine Evaristo is professor in creatief schrijven aan Brunel University London en schreef eerder zeven romans. Haar achtste roman, Meisje, vrouw, anders, zorgt dat niemand meer om Evaristo heen kan. Het won verschillende prijzen. Zo was ze in 2019 een van de winnaars van de Booker Prize, in 2020 British Book Award’s Author of the Year en het boek werd bekroond met Fiction Book of the Year. Meer dan verdiend!

De tekst op het omslag
Van Londen tot Schotland, van een non-binaire socialmedia-influencer tot een 93-jarige vrouw op een boerderij. Meisje, vrouw, anders volgt twaalf personages van kleur die op zoek zijn naar iets – een gedeeld verleden, een onverwachte toekomst, een plek om thuis te komen, een geliefde, een sprankje hoop. Evaristo brengt hen op meesterlijke wijze samen en herinnert ons aan datgene wat ons verbindt in tijden van verdeeldheid.

Recensie
Mijn volledige recensie lees je in het Lees Magazine van bol.com.


Beoordeling

Waardering: 4.5 uit 5.
3 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s